Image

Олексій Середа – володар спортивного «Оскара» у номінації «Зірка, що сходить»

Четвер 12 Березня, 2020

9 березня у Київському національному академічному театрі оперети відбулась щорічна Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року».

Вже вчотирнадцяте Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством молоді та спорту вшановує найкращих у спортивній сфері за підсумками року, що минув. Тих, хто впродовж року тріумфували на світових та європейських аренах і гідно захищали кольори національного прапора.

Приємно, що і два представники нашого виду спорту увійшли до трійки найкращих за підсумками голосування.

Так, за перемогу у номінації «Олімпійська надія України» боролася чемпіонка Європи зі стрибків у воду з 10м вишки Софія Лискун, якій на домашньому чемпіонаті не було рівних у своїй дисципліні. Саме в Києві, наша спортсменка не лише тріумфувала з рекордним для себе результатом, а й виборола ліцензію на Олімпійські ігри в Токіо.

Цього разу отримати спортивного «Оскара» Софії не вдалося, але ми віримо у її талант.

А от Олексію Середі не було рівних у номінації «Зірка, що сходить».

Саме на його честь на континентальній першості в Києві лунав гімн України. Показаний результат дозволив нашому стрибуну у воду з 10м вишки стати наймолодшим чемпіоном Європи за всю історію цього виду спорту. Як і Софії, «золото» гарантувало Олексію ліцензію на Ігри до Токіо-2020. Потішив своїх уболівальників наш 13-річний вундеркінд на домашньому чемпіонаті і у синхронних стрибках з 10м вишки зі своїм колегою по команді Олегом Сербіним. Хлопці вибороли срібні медалі турніру.

До слова Олексій Середа потрапив ще до однієї номінації «Сенсація року», але перемогу тут здобув чемпіон світу з біатлону Дмитро Підручний.

У 2019 році своїми успіхами порадувала і збірна України з артистичного плавання. Чемпіонат світу у Кванджу – став найуспішнішим в нашій історії. Дівчата зуміли завоювати 1 золоту і 5 бронзових нагород.Бажаємо нашим спортсменам подальших перемог та гідно показати себе в олімпійському Токіо.