Image

Українські стрибуни у воду готуються до відкриття міжнародного сезону

Понеділок 3 Квітня, 2023

Збірна команда України зі стрибків у воду готується до першого свого міжнародного старту у цьому сезоні – Кубка світу, який прийматиме китайський Сіань.

Вперше після початку пандемії COVID-19 наприкінці 2019 року до Піднебесної повертаються змагання, які за ці останні три роки були перенесені, відкладені або скасовані. Виключенням стали лише зимові Олімпійські та Паралімпійські ігри, які приймав Пекін у 2022 році.

Перший Кубок світу зі стрибків у воду пройде в Олімпійському спортивному центрі Сіаня, який влітку 2020-го був збудований і включає в себе головний стадіон місткістю 60 тис. глядачів, спортивний комплекс місткістю 18 тис. глядачів і палац водного спорту на 4000 місць.

Цьогоріч World Aquatics переглянула формат проведення Кубка світу. Більше про це читайте тут

Тож з 14 по 16 квітня найсильніші спортсмени світу зможуть самі оцінити ці нововведення. Зокрема, замість проходження раундів турніру – попереднього, півфінального, фінального, в індивідуальних видах, спортсмени братимуть участь у фіналі одразу після попереднього. Що стосується синхронних і командних змагань, то для стрибунів у воду будуть лише фінали.

Всього буде розіграні нагороди у 9 видах програми: індивідуальні стрибки серед чоловіків та жінок на трампліні 3м і вишці, у синхронних стрибках на трампліні 3 м та вишці серед чоловіків та жінок, а також командні змагання.

Наразі наші спортсмени продовжують свою підготовку у київському Центрі спорту «Ліко» і вже найближчим часом відправляться до Сіаня. Слідкуйте за нами, щоб бути в курсі всіх події зі штабу української команди зі стрибків у воду.