Image

Українські стрибуни кваліфікувалися до фіналу Кубка світу

Вівторок 9 Травня, 2023

З 5 по 7 травня у Монреалі завершився II етап Кубка світу зі стрибків у воду, який зібрав найсильніших спортсменів з 21 країни.

Українська команда була представлена 6 спортсменами і як на першому старті, повертається додому не з пустими руками. У її доробку – срібло у синхронних стрибках з вишки, яке вибороли Олексій Середа та Кірілл Болюх. Хлопці були наймолодшими учасниками фіналу і за свій виступ отримали 412.74 бали, поступившись лише китайському дуету.

Також у двох дисциплінах українці зупинилися за крок від п’єдесталу: у стрибках з вишки – Олексій Середа та у синхроні з вишки серед дівчат – Ксенія Байло та Соф’я Есман.

Згідно нового формату проведення Кубка світу за кожен з етапів нараховується певна кількість балів і за підсумками змагань у Сіані та Монреалі до фінальної частини, яка пройде з 4 по 6 серпня у Берліні, потрапляють 18 найкращих спортсменів в індивідуальних стрибках і 8 найкращих – у синхронних.

Приємно, що всі наші спортсмени пройшли до Суперфіналу і посіли такі місця у своїй дисциплінах:

Середа Олексій і Болюх Кірілл (синхрон, вишка) – 2 місце

Середа Олексій (вишка) – 3 місце

Байло Ксенія і Есман Соф’я (синхрон, вишка) – 4 місце

Колодій Олег і Коновалов Данило (синхрон, трамплін 3м) – 6 місце

Коновалов Данило (трамплін 3м) – 10 місце

Головний тренер збірної України зі стрибків у воду Ілля Целютін підсумував виступ наших спортсменів.

«Ці два етапи – дуже важливі для нас. Ми випробували нові програми, подивилися на наших основних конкурентів у боротьбі за олімпійські ліцензії. Продовжуємо підготовку до основних стартів цього сезону і після Чемпіонату України буде сформовано команду, яка представить нашу країну на Європейських іграх та чемпіонаті світу».