Image

У столиці стартували перші змагання стрибунів у воду в сезоні

Понеділок 11 Жовтня, 2021

Сьогодні, 11 жовтня у спорткомплексі «Ліко» стартували перші змагання у новому сезоні – Відкритий Чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «В».

У церемонії відкриття брали участь віцепрезидент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов, віцепрезидент Федерації України зі стрибків у воду Володимир Волковинський, головна тренерка збірної команди України Тамара Токмачова, член технічного комітету LEN, бронзова призерка Олімпійських ігор зі стрибків у воду Анна Сорокіна, директор центру спорту «Ліко» Олексій Дробязко, виконавчий директор Федерації стрибків у воду Андрій Орищин, головний суддя Данило Євонін, представники команд, тренери та судді.

Почесні гості побажали учасникам вдалих та успішних стартів і щоб кожен зі стрибунів продемонстрував найкращі свої стрибки.

Окрім спортсменів, які представляють 8 команд різних регіонів України, а саме: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Луганської, Харківської областей та міста Києва, є й стрибуни з Німеччини. А тому боротьба буде ще цікавішою і захоплюючою.

Понад 100 учасників віком до 19 років розіграють 22 комплекти нагород у 17 дисциплінах у таких видах програми: синхронних стрибках на вишці серед хлопців та дівчат, командних змаганнях, а також індивідуальних змаганнях на трампліні та вишці у групі «А» (2002-2004 р.н.) та групі «В» (2005-2006 р.н.)

За результатами Відкритого Чемпіонату України серед вікових груп «А» і «В» буде сформована збірна команда, яка представлятиме нашу країну на Юнацькому чемпіонаті світу зі стрибків у воду, що пройде з 2 по 9 грудня 2021 року в Києві.

Слідкуйте за фіналами змагань у прямому ефірі на офіційному ютуб-каналі Федерації України зі стрибків у воду за посиланням https://www.youtube.com/DivingUkraine