Image

Тамара Токмачова: «Обидві синхронні пари потрапили до Світової серії»

П’ятниця 1 Липня, 2022

У Будапешті триває Чемпіонат світу з водних видів спорту. Сьогодні за медалі змагалися жінки у синхронних стрибках з вишки.

Україну тут представляли Ксенія Байло, для якої це дебют на світовій першості та Софія Лискун. Дівчата набрали у фінальній частині змагань 283.08 бали і посіли 6 місце. Це вперше, після Чемпіонату світу-2011 у Шанхаї, українки потрапили до топ-6 у цій дисципліні.

Виступ спортсменок прокоментувала тренерка Тамара Токмачова.

«Підготовка була не такою повноцінною, як передбачали індивідуальні плани, втрутилася війна, дівчата довго не стрибали разом. Соня змогла прибути до лав команди разом зі своїм тренером, Іллею Целютіним тільки наприкінці квітня. Також , нажаль, з нами у Німеччині, де ми готувалися до чемпіонату, не було ні масажиста, ні лікаря, ні тренера із загально-фізичної підготовки. Тому, за таких умов, якість стрибків, яку показали дівчата, а також покращення результату у порівнянні з попередніми змаганнями, я вважаю, хорошим результатом».

За умовами ФІНА, 6 місце у жіночому синхроні на вишці та 4 місце Олексія Середи і Кірілла Болюха у чоловічому, дозволяють брати участь у Світовій серії, яка є престижними змаганнями у стрибках у воду і кращим засобом перевірки готовності до Олімпійських ігор у Парижі 2024.

Нагадаємо Чемпіонат світу з водних видів спорту завершується 3 липня.