Image

Стрибуни у воду звернулися з відкритим листом до Міністра молоді та спорту

Понеділок 11 Липня, 2022

Члени штатної Національної збірної команди України зі стрибків у воду звернулися з відкритим листом до Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

Вони виклали ситуацію, яка склалася протягом півроку через постійні чвари, які точаться між головним тренером Іллею Квашею та спортсменами.

«Шантаж, погрози та приниження – стали нормою у спілкуванні з тими з членів збірної, хто хоч трохи має залежність від поточної ситуації з відбором, місцем перебування, обраним для тренувань та іншими питаннями, що потребують виконання домовленостей для їх вирішення. Від таких «нововведень», страждають не лише результати, а кожен з нас», – йдеться у листі.

Спортсмени також обурені знеціненням ролі особистого тренера. Все це, та багато чого іншого, роз’єднує команду, сіє паніку та приносить напругу і стрес у звичний тренувальний процес.

Також були викладені особисті приклади, які красномовно свідчать про все вищезазначене.

Члени штатної Національної збірної команди України зі стрибків у воду, а це медалісти чемпіонатів світу та Європи, Юнацьких Олімпійських ігор, фіналісти Олімпійських ігор просять звернути увагу Міністра на складний стан речей і пропонують ряд рішень, які сприятимуть налагодженню ситуації задля продовження тренувань й підготовки до важливий стартів, у тому числі й Олімпійських ігор.

Спортсмени вірять, що будуть почуті, адже спортивний фронт сьогодні – це важлива складова боротьби з російським агресором.

Лист додається.