Image

Стрибуни у воду визначилися зі складом на Токіо

Понеділок 14 Червня, 2021

З 7 по 12 червня у спорткомплексі «Ліко» проходив чемпіонат України зі стрибків у воду. Цей старт став головним у розподілі олімпійських ліцензій.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день у наших спортсменів є 6 підтверджених ліцензій – по одній у синхронних стрибках з вишки серед чоловіків, в індивідуальних стрибках з вишки серед жінок та чоловіків, на трампліні у чоловіків та дві – у стрибках з трампліну серед жінок. Наприкінці червня очікуємо на ще одну у індивідуальних стрибках з вишки серед чоловіків.

Тож за підсумками чемпіонату, у якому брали участь біля 90 спортсменів з 9 областей країни, головна тренерка збірної України зі стрибків у воду Тамара Токмачова оголосила склад тих, хто готуватиметься до Олімпійських ігор в Токіо.

«Це Олексій Середа, Олег Сербін, Софія Лискун, Олег Колодій, Вікторія Кесарь, Анна Письменська. Запасним йде Кіріл Болюх. Остаточне рішення щодо складу команди на Олімпійські ігри в Токіо, буде прийнято під час засідання Виконкому Федерації зі стрибків у воду», – повідомила тренерка.

Зазначимо, що досвід дорослих олімпіад має лише чемпіонка Європи, капітан команди Анна Письменська, яка виступала на Іграх в Пекіні-2008 та Лондоні-2012 і була фіналісткою цих престижних змагань.