Image

Стрибуни у воду оголосили склад на чемпіонат світу

Середа 15 Червня, 2022

З 18 червня у Будапешті стартує Чемпіонат світу з водних видів спорту.

У столиці Угорщини планують розіграти 74 комплекти медалей у 5-и видах: стрибки у воду, синхронне плавання, водне поло, плавання і плавання на відкритій воді.

«До цього важливого старту стрибуни у воду готувалася в Німеччині, а синхроністки – в Італії. Ми вдячні керівництву FINA на чолі з Хусейном Аль-Мусалламом, LEN – Антоніо Де Сільва, національним федераціям Німеччини, Італії, які гостинно прийняли наші збірні та створили всі умови для ефективного тренування й підготовки. У такий складний час для нашої країни нас підтримали і Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, президент НОК України Сергій Бубка. Всі разом працюємо на наш спортивний фронт», – прокоментував президент Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігор Лисов.

За словами очільника Федерацій після завершення Чемпіонату світу команда повертається до рідного басейну «Ліко», де й продовжить готуватися до важливих стартів.

«Перед Чемпіонатом Європи з водних видів спорту, що в серпні прийматиме Рим, збірна відправиться на тренувальний збір до Туреччини», – додав Ігор Лисов про плани команди на майбутнє.

В Будапешті, на світовій першості, збірну України зі стрибків у воду представлятимуть 9 спортсменів: Ксенія Байло, Кірілл Болюх, Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Данило Коновалов, Софія Лискун, Євген Науменко, Станіслав Оліферчик, Олексій Середа.

Найдосвідченішим у команді є дворазовий призер чемпіонату світу Олександр Горшковозов, для якого це буде вже 8-ма світова першість. А наймолодшим – 15-річний дебю’тант змагань призер юнацького чемпіонату Європи Кірілл Болюх. Окрім нього вперше виступлять на чемпіонаті світу ще троє спортсменів: чемпіонка Європи, чемпіонка світу та Європи серед юніорів Ксенія Байло, чемпіон світу та Європи серед юніорів Данило Коновалов, призер юнацького чемпіонату світу Євген Науменко.

У боротьбу за 13-ть комплектів нагород стрибуни у воду вступають 26 червня. Україна не буде представлена у чотирьох дисциплінах – в індивідуальних стрибках з 3м трампліну та трампліну 1м серед жінок, у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну серед жінок, а також у міксті на трампліні 3м.

Окрім українських спортсменів, в Будапешті, на запрошення FINA, буде і наш суддя Анатолій Головань, який має за плечами 5 світових першостей і дві Олімпіади – в Ріо-де-Жанейро і Токіо.

Триватиме чемпіонат світу до 3 липня. Слідкуйте за оперативними новини на нашому сайті за новою адресою www.uadiving.org та на офіційних сторінках у соціальних мережах.