Image

Стрибуни беруть курс на чемпіонат Європи

Субота 2 Липня, 2022

Вже завтра збірна команда України зі стрибків у воду повертається до Києва, де буде тренуватися на базі Центру олімпійської підготовки «Ліко», а з 25 липня по 12 серпня вирушить на тренувальний збір до Туреччини.

«Ми продовжимо готуватися до нових змагань вдома, адже тут маємо прекрасні умови. Наш басейн – єдина арена в Україні, яка отримала олімпійський сертифікат. Тому нами і було прийняте таке рішення, яке підтримали всі спортсмени й тренери збірної команди», – поінформував президент Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігор Лисов про подальші плани.

Так як цьогорічний чемпіонат Європи з водних видів спорту буде проходити у «відкритому» басейні, а це завжди накладає свої особливості, Федерація України зі стрибків у воду звернулася з проханням до Національного олімпійського комітету України посприяти у проведенні навчально-тренувального збору з 25 липня по 12 серпня, 9 спортсменів та 5 тренерів у спорткомплексі «Gloria Sports Arena», в Туреччині.

«Я дуже вдячний президенту НОК України Сергію Бубці, який одразу відгукнувся і допоміг в організації даного збору, адже він є ключовим у підготовці команди до Чемпіонату Європи. Також висловлюю подяку турецькій стороні, яка взяла на себе витрати щодо перебування нашої збірної. Така підтримка є важливою для нас і мотивує на нові звершення», – наголосив Ігор Лисов.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з водних видів спорту пройде з 11 по 21 серпня у Римі.