Image

Все про нововведення на Кубках світу зі стрибків у воду

П’ятниця 3 Березня, 2023

Міжнародна федерація водних видів спорту (World Aquatics) оприлюднила календар змагань у 2023 році, які проходять під її егідою.

Окрім липневого Чемпіонату світу, на спортсменів чекатимуть три Кубки світу. А саме:

14-16 квітня, Сіань (Китай)

5-7 травня, Монреаль (Канада)

4-6 серпня, Суперфінал, Берлін, Німеччина.

Сам формат турніру був перероблений, щоб змагання були менш тривалими, навіть із більшою кількістю спортсменів, які змагаються.

Починаючи з 2023 року, перші два Кубки світу матимуть триденну програму змагань. Якщо раніше в індивідуальних дисциплінах змагання стрибунів проходило у три раунди: попередній, півфінал, фінал, то зараз – після попереднього, одразу йде фінал, також одразу фінал для синхронних і командних змагань.

Відмова від півфінального раунду спрощує та здешевлює проведення заходу. Нова двораундова система змагань також зменшує фізичне навантаження спортсменів у зв’язку з даною системою – фактор здоров’я та безпеки спортсмена, який не слід сприймати легковажно, особливо, коли вони стрибають у воду з 10-метрової вишки зі швидкістю 50 км/год.

За результатами двох Кубків, будуть сформовані учасники, які потраплять до Суперфіналу. Участь у ньому візьмуть 18 найкращих спортсменів в індивідуальних стрибках і 8 найкращих – у синхронних і командних.