Image

Данило Коновалов і Анна Письменська – чемпіони України у стрибках з метрового трампліну

Четвер 15 Грудня, 2022

4-й змагальний день особистого чемпіонату України зі стрибків у воду подарував нам можливість спостерігати за боротьбою спортсменів на метровому трампліні.

Не дивлячись на те, що сьогодні у чоловіків не виступали Олег Колодій, Кірілл Болюх та Кирило Азаров, боротьба за трійку найкращих точилася неабияка.

Переможцем став Данило Коновалов (Миколаївська обл), який набрав 377.75 бали. Друге місце у Станіслава Оліферчика (Донецька обл) – 355.45 бали, третє – у ще одного представника Миколаївщини Богдана Чижовського ( 334.55 бали).

«В попередньому раунді змагань Данило набрав кращу суму балів, ніж у фіналі, але загалом ми підійшли у відмінній формі до цих змагань, я задоволена його підготовкою», – підсумовує виступ свого вихованця Олена Безрукова. – Ми значно ускладнили програму і на метрі виконали 2 нові стрибки і на трампліні 3м один стрибок, будемо ще ускладнюватися. У нас в планах ускладнити програму ще на 2 стрибка на трампліні 1м. В цілому ми справилися зі своєю задачею. Зараз планую дати йому відпочити і вже у новому сезоні у хорошій формі підійти до відбору на чемпіонат світу, який буде у березні. У цілому я задоволена виступом Данила Коновалова на чемпіонаті України і хочеться подякувати всім тренерам, які брали участь у його підготовці».

У жінок досвід та клас чемпіонки Європи Анни Письменської вчергове оформився у «золото» турніру. Представниця Луганщини завершила змагання з 266.45 бали. Друге місце у її колеги по команді Соф’ї Есман (209.45 бали), «бронза» у киянки Вікторії Малікової (205.20 бали).

Individual_champ_UA_2022_12_15