Image

Столичні спортсмени виграли Командний чемпіонат України

Понеділок 20 Грудня, 2021

У столичному спорткомплексі «Ліко» завершився Командний чемпіонат України зі стрибків у воду, який став головним стартом у відборі до збірної команди у новому сезоні-2022.

Участь у турнірі брали представники усіх областей країни, де культивується вид спорту: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Львівська, Луганська, Харківська області та місто Київ.

Перше місце посіли спортсмени з Києва, друге – представники Запорізької області, трійку найкращих замкнули луганчани.

Ці змагання стали для регіональних відділень підсумком роботи за рік, а для збірної команди країни – початком нового сезону-2022 і одним з етапів підготовки до чемпіонату світу з водних видів спорту, який у травні пройде у японському місті Фукуоке.

Які підсумки грудневих змагань і що чекає на команду далі? Прокоментувала головна тренерка збірної команди України Тамара Токмачова.

«Наша синхронна пара Олексій Середа і Кіріл Болюх виграли як на вишці, так і на трампліні. На вишці вони показали новий стрибок, нову програму, продемонстрували гарний результат, набрали маже 400 балів. Непогано показали себе хлопці із Запоріжжя – Євген Науменко і Олег Сербін в індивідуальних видах програми. Для початку сезону, набрали непогану суму балів. Сербін чудово стрибнув стрибок 407, Науменко – добре справився зі стрибком 307, ці спортсмени порадували. Шкода, що захворів Данило Коновалов і не брав участі у змаганнях. Досить слабкі були у нас трамплін і вишка у дівчат, враховуючи те, що ні Софія Лискун, ні Ксенія Байло не брали участі, а також Вікторія Кесарь з Анною Письменською, ще відновлюються після травм і не увійшли у форму. Але з’явилися молоді спортсменки, такі як Діана Карнафель і Каріна Глижіна, які зібрали вже базові програми. Дівчатам лише по 14, 12 років, з часом, коли наберуть коефіцієнт складності зможуть створити гарну конкуренцію нашим основним спортсменкам».

Щодо функціонального стану Софії Лискун Тамара Володимирівна прокоментувала так: «Соня, ще не відновилася, це не так швидко робиться, процес триває. Наразі її здоров’ям опікується особисто президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов».

За словами головної тренерки збірної, основна задача, яка ставиться перед спортсменами у 2022-му – ускладнювати програми, а потім «обкатувати» їх на різних стартах, адже у 2023 и 2024-х вже потрібно виборювати олімпійські ліцензії.

Збірну України у новому році чекають два важливі старти – чемпіонат світу у травні в Фукуоке (Японія) і чемпіонат Європи з водних видів спорту – у серпні в Римі (Італія).