Image

Станіслав Оліферчик бере друге «золото»

Вівторок 15 Грудня, 2020

Другий день поспіль на чемпіонаті України Станіслав Оліферчик піднімається на найвищу сходинку п’єдесталу.

Вчора він разом з партнеркою по команді Нікою Шурдою завоював золоту нагороду у командних змаганнях змішаних пар, а сьогодні йому не було рівних у стрибках з 3-метрового трампліну.

До фіналу представник Донеччини кваліфікувався з першого місця, набравши у сумі 371,80 бали, у фіналі лише підтвердив свій клас (374,95).

«Срібло» у Данила Коновалова з Миколаївської області (353,90), «бронза» – у Владислава Клімка з Луганщини (350,00)

Станіслав Оліферчик так прокоментував свій виступ: «Сьогодні я завалив перші стрибки, але не засмутився, а навпаки зібрався і з кожним почав додавати. 4, 5 та 6 стрибками я задоволений».

Переможець чоловічого трампліну також поділився з нами, як готувався до перших стартів за 9 місяців: «Після введення локдауну, перші три місяці тренувань взагалі не було – максимум пробіжка й фізична та силова підготовка вдома. Але цього звісно не достатньо, потрібен басейн, трамплін. Ці тренування не можна навіть так і назвати, просто вправи для підтримки себе. На той час, я звісно втратив форму, бо не було тренувань. А зараз потроху повертаюсь до робочого режиму, збираю стрибки, ускладнююсь».

Найголовніша ціль на сезон для спортсмена – завоювання олімпійської ліцензії, для цього потрібно на квітневому Кубку світу в Токіо, потрапити до 18-ки найкращих, тобто до півфіналу змагань. Чого ми й бажаємо.



Результати

Champ_UA_2020-12-15-Men-3M-springboard-final

Дивіться всі результати на нашому сайті в розділі “Результати змагань