Image

«Срібло» з особистим рекордом

Субота 20 Серпня, 2022

Софія Лискун та Ксенія Байло виборюють срібло чемпіонату Європи з водних видів спорту у синхронних стрибках з вишки.

Суму, яку набрали дівчата – 298.86 бали, є рекордною для них. Але вони не збирається на цьому зупинятися і вже наступного сезону у планах ускладнювати стрибок.

Загалом для дівчат, це не перша медаль континентальної першості, на минулорічному чемпіонаті в Будапешті, українки піднялися на третю сходинку п’єдесталу.

Silver medallists Ukraine’s Kseniia Bailo (R) and Sofiia Lyskin pose on the podium after competing in the Women’s Diving synchronised platform final event, on August 20, 2022 during the LEN European Aquatics Championships in Rome. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) (Photo by ALBERTO PIZZOLI/AFP via Getty Images)

Сьогоднішня нагорода стала 5-ю у доробку збірної команди України.

Президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов привітав спортсменок та увесь тренерський штаб з черговим успіхом.

Також сьогодні відбулися змагання зі стрибків у воду з 3-метрового трампліну серед чоловіків. Україну тут представляв дебютант змагань Данило Коновалов, який у фіналі зумів потрапити до шістки найкращих стрибунів Європи, набравши у підсумку 368.30 бали.

ROME, ITALY – AUGUST 18: Danylo Konovalov of Ukraine competes in the Men’s 1m Springboard Final during the Day eight of the European Aquatics Championships on August 18, 2022 in Rome, Italy. (Photo by Nikola Krstic/MB Media/Getty Images)