Image

Спортсмени Києва виграли Командний Чемпіонат України

Субота 9 Грудня, 2023

З 4 по 9 грудня у Центрі спорту «Ліко» проходив Командний Чемпіонат України. Саме цей старт є фінальним етапом відбору спортсменів до штатної команди та на Чемпіонат світу з водних видів спорту, який відбудеться з 2 по 18 лютого 2024 року в Досі, Катар.

Вперше після річної перерви пов’язаної з травмами у змаганнях брали участь призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи Софія Лискун та чемпіонка Європи зі стрибків у воду Вікторія Кесарь. Не зважаючи ні на що, у своїх дисциплінах дівчатам вдалося посісти перші місця.

Підтвердили свій клас і Олексій Середа вигравши на вишці та у синхронних стрибках у парі з Кіріллом Болюхом, Данило Коновалов – на 3-метровому трампліні та Анна Письменська на метрі.

Як і Середа, нові стрибки продемонстрували: Каріна Глижіна, Марко Барсуков, Богдан Чижовський та Максим Мірза. Тож боротьба була цікавою та захоплюючою.

Щоб потрапити до команди, яка представить Україну на Чемпіонаті світу, потрібно було набрати норматив за сумою балів і показати коефіцієнт складності. Вже зовсім скоро стане відомо, хто поїде до Дохи і буде боротися за ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі.

Нагадаємо, що саме світова першість стане фінальним шансом пробитися на Ігри-2024 для стрибунів у воду. Наразі у збірної України вже є 2 олімпійські ліцензії, які вдалося здобути на Чемпіонаті світу з водних видів спорту у Фукуоке-2023, в індивідуальних стрибках серед чоловіків (Олексій Середа) та у синхронних стрибках з вишки серед чоловіків (Олексій Середа та Кірілл Болюх).

Перше місце у Командному Чемпіонат України посіли спортсмени Києва. Другими стали представники Луганщини, а третіми – стрибуни у воду з Миколаївської області.

З результатами Командного Чемпіонату України можна ознайомитися тут