Image

Софія Лискун – чемпіонка Кубка України у стрибках з 10-метрової вишки

П’ятниця 19 Березня, 2021

Передостанній змагальний день на Кубку України зі стрибків у воду серед вікових груп А» і «В», що проходить у спорткомплексі «Ліко» завершив фінал у стрибках з вишки серед дівчат (група «А»).

Явною фавориткою тут була дворазова чемпіонка Європи, призерка Юнацьких олімпійських ігор Софія Лискун. Не дивлячись на те, що для неї це перші індивідуальні змагання, адже через травму, спортсменка 1,5 роки не піднімалася на 10-метрову вишку, Софія змогла підтвердити свій високий клас і взяти чергове «золото».

«Відчувала під час змагань себе, чудово, ніби і не було цієї перерви», – ділиться з нами чемпіонка. «Було правда страшнувато, як тільки перші спроби робила на тренуваннях, коли піднімалася на 10-метрову вишку, не дуже вірилось, що я звідси стрибаю. Але стрибнула один, два і тіло все згадало. Щодо свого виступу сьогодні, для першого разу, нормально. Припустилася помилки у стрибку під себе, скоріше за все сильно рано піднялася на вишку і довго там чекала, «застоялася» як кажуть, тому працюємо далі».

У підсумку представниця Києва набрала 416,55 бали. Друге місце у представниці Луганської області Віолетти Сверчкової (302,20), трійку найкращих замкнула Софія Шинкаренко із Запоріжжя (299,90).

На трибунах за дівчатами спостерігала та вболівала бронзова призерка Олімпійських ігор, чемпіонату світу зі стрибків у воду, чемпіонка Європи, а нині, заступниця голови техкому LEN Анна Сорокіна.

Фото Павла Кубанова

Результати

Ukraine_Cup_AB_2021-03-19_women_A_platform

Дивіться всі результати на нашому сайті в розділі “Результати змагань