Image

Олексій Середа у топ-6 найкращих стрибунів світу

Субота 7 Серпня, 2021

На Олімпійських іграх в Токіо завершилися змагання у стрибках у воду з 10-метрової вишки серед чоловіків.

Україну тут представляв 15-річний Олексій Середа, який є наймолодшим чемпіоном Європи в історії цього виду спорту.

Наш стрибун вдало пройшов попередній етап та півфінал, зумівши пробитися до фіналу, куди потрапляють лише найсильніші 12 спортсменів світу.

За підсумками свого виступу, Олексій посів високе 6 місце, набравши 461,70 бали, що є найкращим результатом за всю історію Незалежності на Іграх у стрибках з вишки в індивідуалі.

За словами головної тренерки збірної команди України зі стрибків у воду Тамари Токмачової, за підсумками Олімпіади, Середа потрапив до Світової серії, куди проходять топ-6 стрибунів. Нагадаємо, що і в синхроні Олексій отримав таке ж право разом зі своїм напарником Олегом Сербіним, з яким також фінішували 6-м.

Ось як сам спортсмен прокоментував свій виступ. «У фіналі зібрався і виступив краще, але все ж таки 4-й стрибок тут у мене не пішов. Радий, що потрапив до фіналу, для мене це безцінний досвід. Потрібно більше працювати, щоб до Парижу підготуватися краще».

Загалом Олексій відмітив, що на Олімпіаді йому сподобалося все – і проживання, і харчування, єдине, що на вулиці досить спекотно та волого.