Image

Олексій Середа – чемпіон світу серед юніорів

Понеділок 6 Грудня, 2021

5-й змагальний день Чемпіонату світу зі стрибків у воду серед юніорів, що триває у Києві у спорткомплексі «Ліко», подарував збірній України одразу два фінали – на трампліні у групі «А» і на вишці у групі «В».

Данило Коновалов на трампліні був дуже близький, щоб до золотої та срібної нагород додати ще одну, але зупинився за крок від п’єдесталу.

У змаганнях на вишці Олексій Середа, який є наймолодшим чемпіоном Європи, був явним фаворитом і всі покладені на нього сподівання виправдав. Хоча у самого чемпіона залишилися питання до свого виступу.

«Перші два стрибка у фіналі я зробив добре, а от на третьому помилився і зробив на 5 балів. Взагалі титул чемпіона світу це хороший результат для мене, я показав немаленьку суму балів, а от третій стрибок я міг робити краще на 8, 8,5 бали. Сьогодні конкуренція була на висоті, сильні хлопці, з деякими я вже на Кубку світу зустрічався і на Олімпійських іграх. Для мене цей чемпіонат лише розпочався, завтра стрибаю трамплін 3-м, потім синхрон. По закінченню цих змагань буде ще чемпіонат України, після якого я їду на Фестиваль з водних видів спорту в Абу-Дабі. Тому буду далі тренуватися і готувати нові стрибки».

Нагородження переможців та призерів проводили: представник FINA Антоніо Хосе Сільва, президент Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігор Лисов і президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Олексій Середа набрав у підсумку 484,60 бали, «срібло» у росіянина Максіма Гулідова (427,55), «бронза» у Джейдена Шило Ейкермана Грегорчука з Німеччини (408,70).

Нагадаємо, що це вже 5 нагорода збірної команди України на Чемпіонаті світу зі стрибків у воду серед юніорів. «Золото» у Данила Коновалова (трамплін 3м, група «А»), Ксенії Байло (вишка, група «В»), Олексія Середи (вишка, група «В»). «Срібло» – у Данила Коновалова і Богдана Чижовського у синхронних стрибках з трампліну. «Бронза» – у Ксенії Байло на 1м трампліні (група «В»).