Image

Синхроністки готують нову програму на Олімпійські ігри в Токіо

Середа 1 Квітня, 2020

Справжній урожай нагород зібрали наші синхроністки на Світовій серії в березні у Парижі і були готові ще радувати усіх уболівальників своїми чудовими виступами, але всесвітня пандемія COVID-19 внесла корективи у подальший змагальний графік.

Нагадаємо, що дівчата вже зуміли вибороти максимальну кількість ліцензій – дві – у дуеті та групі й планомірно готувались до Ігор в Токіо.

«Звісно, з початком карантину ми трохи розгубились, адже до того щодня тренувались по 8 годин, а на сьогодні басейн зачинений. Але ми знаходимось у постійній комунікації з нашим президентом Федерації Ігорем Лисовим, представниками Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету. Втім зараз ми приділяємо більше часу таким напрямкам, на які не завжди знаходили час – це і психологічна підготовка, пошук мотивації, – ділиться головна тренерка збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова про роботу у нинішніх умовах.

– Зараз ми проводимо по два конференц-тренування за участю дівчат і тренерок. Розпочинається все з психологічної підготовки, готуємо спортсменок до того, як вести і як реагувати на те, коли трибуни шумлять, кричать, освистують, створюють різноманітні перешкоди. Приділяємо чимало уваги і мотивації. Наша головна ціль – Олімпіада в Токіо, строки якої зараз перенеслись на 2021 рік. Але як втримати мотивацію у спортсменок? Все це детально проговорюємо, звісно будуємо плани на майбутнє і створюємо нові програми на сезон».

За словами Світлани Борисівни під час онлайн-тренувань синхроністки займаються і хореографією, і загальною фізичною підготовкою, акробатикою, танцями тощо.

«Робимо все, щоб дівчата дотримувались карантину, сиділи вдома і в той же час у таких нових умовах могли отримувати свої маленькі перемоги, які приведуть до великих перемог над собою. Тому наразі ми більше укріплюємо моральну й психологічну форму, віру в себе, а це щоденна праця», – додала головна тренерка.