Image

Міжнародний сезон відкрили двома медалями

Неділя 16 Квітня, 2023

У китайському місті Сіань, завершився Кубок світу зі стрибків у воду, який став першим міжнародним стартом для спортсменів.

У змаганнях брали участь представники 13 країн, синьо-жовті кольори захищали 6 атлетів: Байло Ксенія, Болюх Кірілл, Есман Соф’я, Колодій Олег, Коновалов Данило, Середа Олексій.

Для більшості спортсменів участь у Кубку світу стала дебютною у їхній кар’єрі, але не дивлячись на це, всі проявили свої бійцівські якості і показали хороші результати. Доробок нашої команди – «срібло» Олексія Середи в індивідуальних стрибках з вишки, де за своє виконання він отримав рекордну суму – 518.30 бали та «бронза» Олексія Середи і Кірілла Болюха – у синхронних стрибках з вишки (395.01 бали).

За крок від нагороди завершили свій виступ Ксенія Байло і Соф’я Есман (271.74 бали) у синхронних стрибках з вишки та 5-ми фінішували Олег Колодій та Данило Коновалов (378.99 бали) у синхронних стрибках з трампліну. В індивідуальному виді програми Данило Коновалов із сумою 392.55 бали зупинився на 8 сходинці п’єдесталу.

Головний тренер збірної Ілля Целютін прокоментував виступ команди на Кубку світу: «Це перші міжнародні змагання цього року. Нам вдалося отримати безцінний змагальний досвід, поруч з чемпіонами і призерами Олімпійських ігор та чемпіонатів світу. Показали нові стрибки і підвищили коефіцієнт складності у синхронних та індивідуальних програмах. Побачили свої помилки і тепер продовжимо підготовку до основних стартів цього року, на яких будуть розіграні перші ліцензії на Олімпійські ігри-2024».

Наступний етап Кубка світу зі стрибків у воду пройде у канадському Монреалі з 5 по 7 травня.