Image

Медальний день на юнацькому чемпіонаті Європи

Вівторок 19 Липня, 2022

У День тренера, який відзначають в Україні сьогодні, справжній подарунок своїм наставникам зробили наші спортсмени на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду серед юніорів в Бухаресті.

Вони тричі піднімалися на п’єдестал пошани, тим самим виборовши одну золоту та дві бронзові медалі.

Чемпіоном у стрибках з метрового трампліну серед вікової групи В став Кирило Азаров, який відкрив лік медалям для збірної України на цьому турнірі. Його виступ прокоментувала тренерка Тетяна Погребна.

«У попередніх змаганнях Кирило показав непогану суму балів (376,20) та був весь час лідером, і у фіналі зумів втримати це лідерство, обігравши найближчого суперника на 28 балів (407,50). Я вважаю, що виступ дуже достойний і увесь тренерський склад радий, що Кирило гідно представив нашу країну на цих змаганнях та сьогодні ми почули гімн України».

Бронзовими призерками у синхронних стрибках з вишки стали Соф’я Есман та Софія Іванова. Дівчата поділилися своїми враженнями від першої медалі та такому важливому старті.

«Я дуже хотіла, щоб ми сьогодні зробили всі свої найкращі спроби, щоб наш синхрон дивився достойно. Рада, що ми це виконали, – прокоментувала Соф’я Есман. Її партнерка по синхрону Софія Іванова додала: «Стрибала, не задумуючись яке місце займу і не хотіла підвести Соню. Вважаю відстрибала достойно».

У свою чергу тренерка Тетяна Погребна відмітила, що для дівчат це перший старт такого рівня, вони не мали достатнього досвіду участі у подібного роду турнірах. Можливо десь і не розраховували на медаль, адже було багато пар і достойна конкуренція, але спортсменки дуже старалися та хотіли, щоб наша країна була на п’єдесталі. З цим завданням вони впоралися.

Закрили медальний день – Данило Аванесов і Марко Барсуков, які стали бронзовими призерами у синхронних стрибках з вишки.

«Хлопці дуже старалися. Марк вперше на таких змаганнях, а у Данила є досвід участі у подібних стартах – це і юнацькі чемпіонати світу та Європи. Марк прагнув не підвести Данила. Нехай не вийшло все так як планували, але медаль є і це головне. На сьогоднішній день ця бронза – на вагу золота», – прокоментувала виступ спортсменів Тетяна Погребна.

Президент Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігор Лисов привітав спортсменів та увесь тренерський штаб з успішним виступом й побажав не збавляти обертів!

Тож на рахунку наших спортсменів вже три медалі (1-0-2). Бажаємо їм вдалих й переможних стартів.

Нагадаємо, що чемпіонат триватиме до 24 липня.