Image

Київські стрибуни у воду перемогли у командному Чемпіонаті України

Понеділок 21 Грудня, 2020

Днями у столичному спорткомплексі «Ліко» завершився командний чемпіонат України зі стрибків у воду, який став головним відбірним стартом до основної команди.

Перемогу у ньому святкували господарі змагань, які набрали 3340 очок. Друге місце за представниками Луганщини (1730), трійку найкращих замкнули спортсмени з Донеччини (1290).

У змаганнях брали участь усі регіони країни, де культивуються та розвиваються стрибки у воду. А саме: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Львівська, Харківська області та місто Київ.

Протягом 6 днів, стрибуни розіграли 13 комплектів нагород в усіх видах програми: командних змаганнях змішаних пар, стрибках з 1 та 3-метрового трамплінів, вишки, синхронних стрибках з 3-метрового трампліну та 10-метрової вишки, а також змагання змішаних пар з трампліну та вишки.

Підбити підсумки змагань ми попросили головну тренерку збірної команди України Тамару Токмачова: «Не дивлячись на те, що була велика перерва у змаганнях (всі міжнародні старти були призупинені у березні), спортсмени стрибають нову програму, демонструють нові стрибки. Дуже багато молоді, які беруть участь і в синхронах, і в мікстах. Не дивлячись на те, що у них ще не зовсім складні програми, вони змагаються і намагаються створювати конкуренцію дорослим спортсменам. Тому у нас зростає надійна зміна. Тільки київська школа «Liko Diving School», виставила біля 30 спортсменів, які вже здобули медалі турніру, звичайно це радує».

За словами Тамари Володимирівни, на чемпіонаті три спортсмени виконали норматив майстрів спорту. Це два представника Києва – Ксенія Байло та Кіріл Болюх й Ніка Шурда з Донецької області, що також є гарним показником.

«На сьогоднішній день наші спортсмени мене порадували. Звичайно, еліта ще не у формі, тому що у формі вони мають бути до квітня місяця, щоб завоювати ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо. В загальному, картина приємна і радужна», – додала головна тренерка.

Наразі вже сформована національна команда, яка наступний свій старт проведе вже у лютому.