Image

Київ прийме перші міжнародні змагання року зі стрибків у воду

П’ятниця 5 Лютого, 2021

З 15 по 20 лютого у спортивному комплексі «Ліко» буде проведений відкритий Кубок України за участю нашої основної команди – медалістів чемпіонатів світу та Європи, а також представників 5 іноземних країн.

Свою участь вже підтвердили стрибуни з Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії та Сербії.

Всього на турнірі буде розіграно 13 комплектів нагород у всіх видах програми, а саме: командних змаганнях змішаних пар (team event), стрибках з 1 та 3-метрового трамплінів, вишки, синхронних стрибках з 3-метрового трампліну та 10-метрової вишки, а також змагання змішаних пар з трампліну та вишки.

«Цьогоріч ми зіткнулися з такою ситуацією, що Світова серія, яка мала стартувати наприкінці лютого, перенесена на осінь, а одже для наших спортсменів відкритий Кубок України – це єдиний шанс показати і проявити себе у змагальній атмосфері ще й у такій конкурентній боротьбі. Перший міжнародний старт – це вже Кубок світу у Токіо, де розіграються ліцензії на Олімпійські ігри», – прокоментував президент федерацій зі стрибків у воду та синхронного плавання Ігор Лисов.

Тому саме за результатами відкритого Кубку України і буде сформована команда на ліцензійний Кубок світу та чемпіонат Європи з водних видів спорту, який запланований на травень 2021 року в Будапешті.