Image

Кияни забирають перше «золото» чемпіонату

Понеділок 11 Жовтня, 2021

У столичному спорткомплексі «Ліко» розіграні перші комплекти нагород на відкритому Чемпіонаті України серед вікових груп «А» і «В».

Спортивну програму турніру відкрили синхронні пари з вишки серед юнаків та дівчат.

Ці змагання – є першими у новому сезоні, а тому виявили неабиякий інтерес у представників мас-медіа та глядачів. І спортсмени не підвели, показали захоплюючу боротьбу, де переможці визначалися по останнім стрибкам.

Найкращими у синхронних стрибках з вишки серед юнаків були кияни Кирило Азаров-Кіріл Болюх, які із сумою 306,36 бали випередили Олексія Середу та Данила Аванесова з Луганщини (262,74). Трійку найкращих замкнули представники Києва Марк Гриценко-Марк Барсуков (248,52).

«Нашими конкурентами були Олексій Середа і Данило Аванесов, вони сильні суперники. Ми бачили, що у хлопців не вийшов один стрибок і розуміли, що таким чином вони дали нам шанс. Зараз добре стрибнемо, зможемо обігнати. Так і сталося», – поділилися своїми враженнями чемпіони.

У свою чергу Олексій Середа не робить трагедії з показаного результату, пояснивши це лише першим стартом в сезоні. «Відстрибали ми так собі, якщо чесно, набрали маленьку суму балів. Але це лише перші змагання, нічого страшного. На наступний раз виправимо». На запитання як знайти мотивацію на юнацькі змагання після того, як за плечима два титули чемпіона Європи, 6 місце на Олімпійських ігор, Олексій відповів: «Не можу сказати, що потрібна якась додаткова мотивація, я приходжу на тренування і роблю те, що потрібно. Кожні змагання для мене важливі, не має значення юнацькі вони, чи дорослі».

Не дивлячись на те, що синхронний дует Ксенія Байло і Каріна Глижіна з Києва дебютували сьогодні, дівчата впевнено посіли 1 місце із сумою 252,09 бали.

Ось як здобуте «золото» чемпіонату України у новому сезоні прокоментувала Байло: «Зі своєю новою партнеркою ми лише нещодавно стали в пару. Так як вона ще маленька (Каріна Глижіна 2009 р.н.), ми зібрали легку програму, але в подальшому будемо готуватися на міжнародні старти. Мені добре стрибається з Каріною, ми завжди одна під одну підлаштовуємося. У синхроні так і має бути».

Друге місце у даному виді програми за представницями Запорізької області Поліни Волошиної-Арини Поваляєвої (219,39). Трійку найкращих замкнули Діана Шевченко-Софія Іванова з Луганщини (214,65).

Ukrainian_Open_Diving_Champ_2021_10_11

Всі результати дивіться в розділі “Результати” на нашому сайті