Image

Кияни виграли загальнокомандний залік чемпіонату України зі стрибків у воду

П’ятниця 17 Липня, 2020

У столичному спортивному комплексі «Ліко», завершився чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп «D» і «Е» за участю 55 спортсменів, які представляли 5 областей країни та місто Київ.

Це перші змагання, які були проведені після вимушеної перерви, але не дивлячись на це, боротьба на трамплінах та вишках розгорнулась серйозна.

Найбільш непрогнозованою та інтригуючою стала боротьба у дівчат у категорії «D», адже одразу три лідерки претендували на першу сходинку п’єдесталу.

Як і першого змагального дня у стрибках з 3-метрового трампліну, трійка найкращих на вишці була ідентичною. Перше місце у Софії Виставкіної, друге – у Ксенії Бочек і бронзову нагороду здобула Каріна Глижіна.

У хлопців у віковій категорії «D» під час усього чемпіонату лідерські позиції на жодному снаряді не здав Марк Гриценко, він і став абсолютним чемпіоном України.

Загальнокомандний залік виглядає так:

Група «Е»:

1 місце – м. Київ (610 балів)

2 місце – Дніпропетровська область (130)

3 місце – Львівська область (100)

4 місце – Луганська область (40)

5 місце – Харківська область (30)

Група «D»:

1 місце – Київ (1740 балів)

2 місце – Запорізька область (440)

3 місце – Луганська область (365)

4 місце – Дніпропетровська область (160)

5 місце – Харківська область (25)

Підбити підсумки турніру ми попросили головну суддю змагань Ольгу Іваненко.

«Ми одні з перших, хто після карантину зміг провести національний чемпіонат. Я дуже задоволена підготовкою дітей, їхньою самовіддачею. Ці змагання показали, що київська школа стрибків у воду, на даний момент, є лідером. Майже всі призові місця за її вихованцями».

За словами Ольги Іваненко, після чемпіонату України, юні спортсмени продовжать підготовку до відкритого турніру «Liko cup», який запланований на кінець жовтня, за його результатами і буде сформована команда для міжнародних стартів.

Результати 3 змагального дня і загальнокомандний залік чемпіонату

kyiv_2020_07_17_results

Файл для завантаження https://uadiving.org/wp-content/uploads/2020/07/kyiv_2020_07_17_results.pdf