Image

Ксенія Байло приносить збірній Україні друге «золото» чемпіонату світу

Неділя 5 Грудня, 2021

У столичному спорткомплексі «Ліко» триває Чемпіонат світу зі стрибків у воду серед юніорів.

Юні спортсмени розіграли 3 комплекти нагород. Першими у боротьбу за медалі вступили дівчата вікової групи «А» на трампліні 1м. Наша Анна Арнаутова була зовсім близька, щоб посісти призове місце, адже до фіналу українка кваліфікувалася з 3-м результатом. Останній стрибок, який є «коронним» у спортсменки, вирішив долю «бронзи». Арнаутова стала 4-ю і це не дивлячись на травму коліна, через що до тренувань українка приступила зовсім нещодавно.

Її тренерка Ольга Іваненко так прокоментувала виступ своєї вихованки.

«Я вважаю, що 4 місце на юнацькому чемпіонаті світу – дуже хороший результат. Аня достойно стрибала, я думаю, що вона розуміла, що йде добре і просто тут зіграло роль хвилювання, не справилася саме з емоційним фоном. Вона дуже добре розпочала і можливо на адреналіні трішки «перейшла» в останньому стрибку. Сьогодні була сильна конкуренція, у всіх сильні програми. Тут потрібно було збиратися і не можна було припускатися помилок».

Досить нервовим видався фінал у дівчат на вишці серед вікових груп «В». Чинна бронзова призерка нинішнього Чемпіонату Ксенія Байло до фіналу пройшла з 1 результатом. Але у вечірній частині не все так було однозначно. Лише останнім стрибком українці вдалося вирвати «золото» у росіянки Уляни Манаєнкової, яка у підсумку стала срібною призеркою.

«Ранком було набагато легше стрибати, – ділиться своїми враженнями Ксенія. – Перед першим стрибком у фіналі було присутнє хвилювання. Хоча відчувала я себе дуже добре, самопочуття було чудове, але щось було не так, а що, не зрозуміло, сама досі не розумію. Але я не хотіла відпускати свою медаль зовсім, йшла до кінця і дійшла. Підготовка була пророблена колосальна, тренування, збір в Туреччині серйозний і ось плоди нашої роботи. Перед змаганнями я сподівалася, що виграю, але медаль на себе не надягала. Хочу подякувати нашому президенту Федерації України зі стрибків у воду Ігорю Лисову, своїм тренерам, батькам, друзям, всім, хто допомагав мені».