Image

Ксенія Байло і Олексій Середа – чемпіони Європи

Вівторок 11 Травня, 2021

Другий змагальний день на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у Будапешті подарував неймовірні емоції усім прихильникам спорту.

«Золото» у технічному соло нашої синхроністки Марти Федіної, підтримали стрибуни у воду. Ксенія Байло та Олексій Середа у синхронних стрибках змішаних пар з 10-метрової вишки, блискуче виконали свою програму і здобули золоті медалі турніру.

У підсумку за 5 стрибків українці набрали 325,68 бали. «Срібло» у представників Великої Британії Андре Спендоліні-Сіріекс-Ноа Уільямс (307,32), «бронза» у росіян Єкатєріни Бєляєвої-Віктора Мінібаєва (302,58).

«Ми очікували, що будемо боротися за медалі, але не очікували, що це буде «золото». Разом ми тренуємося всього 10 днів, тому дуже раді, що нам все вдалося», – прокоментували свою перемогу Ксенія та Олексій. Зазначимо, що для Ксенії Байло – це перший міжнародний старт і вона одразу піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу.

Віцепрезидент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов привітав спортсменів та тренерський штаб, на чолі з Тамарою Токмачовою, з першою нагородою на цій європейській першості та побажав, щоб ця золота медаль стала гарним стимулом для усієї збірної.