Image

Хет-трик від стрибунів у воду

Субота 23 Липня, 2022

Неймовірний день сьогодні видався на чемпіонаті Європи серед юніорів у Бухаресті.

Збірна України зі стрибків у воду здобула одразу три нагороди – дві золоті та одну бронзову.

Тріумфальними видалися для нас змагання у стрибках з 3-метрового трампліну серед вікової групи В, де два наших спортсмени зуміли піднятися на п’єдестал пошани. Кирило Азаров став чемпіоном (448.20), а Максим Мірза – бронзовим призером (422.85).

Ось як хлопці прокоментували свої враження від сьогоднішнього дня та чемпіонату взагалі.

«Після третього стрибка я пропустив вперед британця, – ділиться Кирило Азаров. – Перед четвертим, завершальним стрибком, зрозумів, що треба зібратися та зробити його гарно. Я довго готувався до цього чемпіонату і радий, що завоював цю золоту медаль. Звісно деякі стрибки я міг зробити краще, але і так задоволений своїм результатом. Дякую усьому тренерському складу, які підвели мене до цього старту у такій хорошій формі». До слова, Кирило зумів вибороти дві золоті медалі на трамплінах 1 та 3 метри. Тож повертається додому у ранзі дворазового чемпіона Європи серед юніорів.

«Коли я посів трете місце у попередніх змаганнях, – бере далі слово Максим Мірза.- У мене будо відчуття, що і у фіналі я здобуду медаль. Так воно і сталося. Із головного, що я виніс з цього чемпіонату це те, що ніколи не треба падати духом на змаганнях. Після того як я помилився в двох стрибках, у мене були негативні емоції, але на останні два стрибки, зумів зібратися та зробив свої найкращі спроби. Тим паче в моїй команді по іншому ніяк. Разом ми сила».

Переможну ходу хлопців, підтримали і Анна Арнаутова з Нікою Шурдою у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну. Дівчата впевнено пройшли увесь фінал, захопивши лідерство з самого першого стрибка і набрали у підсумку 257.40 бали.

«Наше завдання було від кожного стрибка отримати задоволення, ми нічого не загадували на перед, просто робили свою справу», – прокоментували вій виступ українки.

Перед фінальним днем змагань у скарбничці збірної України вже 8 медалей: 4 – золоті та 4 – бронзові.

Президент Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігор Лисов привітав спортсменів та тренерський штаб із здобутими медалями й побажав подальших переможних стартів.