Image

Юні стрибуни у воду розіграли перші комплекти нагород

Середа 15 Липня, 2020

Після чималої перерви, до спортивного комплексу «Ліко»повернулись змагання.

55 юних учасників з 5 областей країни та міста Києва вели боротьбу за нагороди чемпіонату України зі стрибків у воду серед вікових груп «D» і «Е».

Подивитись на молоду зміну завітали: віцепрезидент Національного олімпійського комітету, президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов, Міністр молоді та спорту, Олімпійський чемпіон з фехтування Вадим Гутцайт, народний депутат України Іван Крулько, голова Голосіївської районної державної адміністрації Сергій Садовий, депутат Київради Вадим Іванченко, віцепрезидент Федерації України зі стрибків у воду Володимир Волковинський, віце-президент компанії «Ліко-Холдінг» Лариса Ламакіна, головна тренерка національної збірної команди України зі стрибків у воду Тамара Токмачова.

На трибунах юних спортсменів підтримували членкиня LEN, бронзова призерка Олімпійських ігор зі стрибків у воду Анна Сорокіна та виконавча директорка Федерації України зі стрибків у воду, срібна призерка Олімпійських ігор з академічного веслування Ніна Уманець.

«Приємно, що нам вдалось провести перші офіційні змагання. Зі свого боку, ми зробили максимально все, щоб спортсмени під час карантину не втратили своєї форми. І тут, я, безумовно, завдячую всьому тренерському складу. Цей турнір – справжня подія для цих дітей», – наголосив під час зустрічі з журналістами Ігор Лисов.

Представників масмедіа, як і всіх уболівальників, дуже цікавило питання щодо проведення Юнацького чемпіонату світу, який запланований наприкінці року в Києві.

«Ми у постійному зв’язку з Міжнародною федерацією плавання (FINA), яка має прийняти остаточне рішення наприкінці серпня-початку вересня щодо долі чемпіонату. Зі свого боку, ми виконали усі вимоги, комплекс пройшов міжнародну атестацію і ми, як завжди, на високому рівні готові прийняти усіх, хто завітає до нас», – поділився останньою інформацією президент Федерації.

Сьогодні юні учасники розіграли перші 4 комплекти нагород, всього за час змагань, буде вручено 8.

Хто ж став першими переможцями та призерами можна переглянути нижче.

Турнір триватиме до 17 липня, тож поспостерігати за перебігом боротьби можна на офіційному ютуб-каналі Федерації за посиланням https://www.youtube.com/c/DivingUkraine

kyiv_2020_07_15_results

Посилання для завантаження протоколів https://uadiving.org/wp-content/uploads/2020/07/kyiv_2020_07_15_results.pdf