Image

Іграм в Токіо бути!

Вівторок 26 Січня, 2021

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах спростував усі спекулятивні публікації, які нещодавно з’явились в пресі, щодо відміни Олімпійських ігор в Токіо цьогоріч.

«Я ще раз хочу усіх запевнити, що Ігри відбудуться у запланований строк. Всі зацікавлені сторони тісно співпрацюють заради успіху цієї Олімпіади. Тому немає необхідності придумувати план «Б», – запевнив усіх очільник МОК.

МОК продовжує проводити консультації зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), щоб докласти максимум зусиль для проведення безпечних Ігор. Зокрема розробляється комплекс заходів з протидії COVID-19, який включає імміграційні процедури, карантинні заходи, тестування, засоби індивідуального захисту, відстеження контактів, а також щеплення.

МОК буде співпрацювати з національними олімпійськими комітетами, щоб допомогти спортсменам, посадовим особам та зацікавленим сторонам зробити щеплення у своїх країнах, відповідно до національних планів імунізації, перед тим, як вони поїдуть до Японії.

Наразі Міжнародний олімпійський комітет та Оргкомітет опрацьовують план скорочення періоду перебування спортсменів на Іграх відповідно до терміну проведення змагань. Також планується розробити Кодекс поведінки учасників, Медичний кодекс тощо.

Нагадаємо, що Ігри XXXII Олімпіади пройдуть з 23 липня по 8 серпня 2021 року в Токіо.