Image

Євгеній Науменко – «золото» з особистим рекордом

Середа 16 Грудня, 2020

У третій змагальний день на командному чемпіонаті України зі стрибків у воду, що проходить у столичному комплексі «Ліко», розігрувались два комплекти нагород в індивідуальних видах програми: вишка у чоловіків та 3м трамплін серед жінок.

Першими у боротьбу за нагороди національної першості вступили чоловіки. Змагання за призову трійку була запеклою, адже до фіналу потрапили всі лідери цієї дисципліні – наймолодший чемпіон Європи Олексій Середа, призер Континентальної першості Олег Сербін та призер Юнацького чемпіонату світу Євген Науменко.

Окрім відсутності змагальної практики (9 місяців), Олексій підріс на 10см, а зріст Євгена збільшився на 15см. Тому цікавив було спостерігати не лише за новими стрибками хлопців, які вони вперше демонстрували у змагальній обстановці, а й за тим, як вони справлялись з координацією.

У підсумку на першу сходинку п’єдесталу піднявся представник Запорізької області Євген Науменко, який набрав у підсумку 408,85 бали, «срібло» у Олексія Середи (381,95, Луганська область), трійку найкращих замкнув Олег Сербін (341,75, Запорізька область).

Ось як новоспечений чемпіон прокоментував свій результат: «Трохи не звично було змагатись після такої довгої перерви, але я зумів набрати для себе рекордну суму балів, чому дуже задоволений. Сьогодні у мене в програмі був новий стрибок, перед яким я трохи нервувався, але зробив все нормально. В подальшому я планую ще ускладнювати свою програму, але із-за того, що я дуже підріс, тому мені ще важко адаптуватись і є певні проблеми з координацією, але я впевнений, що з часом все мине».



Результати

Champ_UA_2020-12-16-Men-10M-platform-final

Дивіться всі результати на нашому сайті в розділі “Результати змагань