Image

Чемпіонат світу зі стрибків у воду – вже історія

Понеділок 5 Грудня, 2022

У Монреалі, Канада, завершився 24 Чемпіонат світу зі стрибків у воду серед юніорів. Понад 200 спортсменів з 36 країн з усіх континентів, окрім Антарктиди, вели боротьбу за титул найкращих на арені, яка була побудована до Олімпійських ігор-1976.

Не дивлячись на те, що збірна України була представлена 6-ма спортсменами, додому вони повертаються не з пустими руками.

У доробку команди – три золоті нагороди, які вибороли Кірілл Болюх (трамплін 3м, вишка, група В) та Кирило Азаров (трамплін 1м, група В).

За крок від п’єдесталу зупинилися Данило Аванесов і Марко Барсуков у синхронних стрибках з вишки, Кирило Азаров на трампліні 3м (група В), Анна Арнаутова на трампліні 1м (група А).

Тож у нас підростає достойна зміна, яка ще точно себе проявить нераз.

Після повернення додому спортсменів чекає особистий Чемпіонат України, який стане відбірковим до потрапляння до основи збірної.

Також в рамках Чемпіонату світу зі стрибків у воду серед юніорів вперше пройшов міжнародний юнацький турнір з хай-дайвінгу, у якому брало участь 8 країн. Збірна України була представлена 4-ма спортсменами і зуміла вибороти перше та друге місце – Неллі Чуканівська (група В) й Степан Мовчав (група А) відповідно.

Федерація України зі стрибків у воду на чолі з президентом Ігорем Лисовим, безмежно вдячна Федерації стрибків у воду Канади, яка зробила все можливе, щоб наші спортсмени отримали можливість взяти участь у цьому Чемпіонаті і достойно представити Україну.