Image

11 стрибунів у воду відправляться за олімпійськими ліцензіями до Токіо

Понеділок 19 Квітня, 2021

З 1 по 6 травня у Токіо відбудеться перший міжнародний старт для стрибунів у воду в цьому році – Кубок світу.

До столиці Японії з’їдуться найсильніші спортсмени планети, адже окрім можливості випробувати олімпійський об’єкт, саме цей старт стане вирішальним у розподілі квот на Олімпійські ігри.

До Токіо вирушать і 11 українців: Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Станіслав Оліферчик, Олексій Середа, Олег Сербін, Євген Науменко, Вікторія Кесарь, Анна Письменська, Анна Арнаутова, Софія Лискун, Ксенія Байло.

Нагадаємо, що наразі у нашої команди 4 ліцензії в індивідуальних видах програми: стрибки з 3-метрового трампліну (жінки, чоловіки) та вишці (жінки, чоловіки). Максимальну кількість олімпійських перепусток, які можна здобути – 12.

«Ми 26 квітня вилітаємо до Токіо, а вже 1 травня розпочинаються змагання. Це вперше, коли у нас немає адаптаційного збору, через закриття багатьох країн, тому як поведуть себе спортсмени, адже у нас складно-координаційний вид спорту, вже будемо бачити і оцінювати пізніше. Але президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов завжди перед тренерським складом і спортсменами ставить максимальні цілі та завдання, тому будемо боротися й здобувати якомога більше ліцензій», – прокоментувала очікування перед важливим стартом головна тренерка збірної команди України зі стрибків у воду Тамара Токмачова.