Image

10 стрибунів у воду представлять Україну на Європейських іграх-2023

П’ятниця 2 Червня, 2023

Визначено склад збірної команди України зі стрибків у воду на III Європейські ігри, які з 21 червня розпочинаються у Польщі.
Наша команда буде представлена 10 спортсменами: 7 хлопців та 3 дівчини. Наймолодшими у команді є 15-річні – чемпіон світу та Європи серед юніорів Кирило Азаров і призерка чемпіонату Європи серед юніорів Соф’я Есман. Найтитулованіші спортсмени у команді – Олексій Середа, який у свої 17 років має срібло чемпіонату світу, три золоті медалі та три срібні з чемпіонату Європи, а також дві золоті та одну срібну з чемпіонату світу серед юніорів і Олег Колодій – володар «бронзи» чемпіонату світу, чемпіон Європи, семиразовий призер чемпіонату Європи (дві – срібні та п’ять бронзових нагород).

Склад збірної команди України зі стрибків у воду:
🔹Азаров Кирило
🔹Байло Ксенія
🔹Болюх Кірілл
🔹Есман Соф’я
🔹Колодій Олег
🔹Коновалов Данило
🔹Науменко Євген
🔹Оліферчик Станіслав
🔹Письменська Анна
🔹Середа Олексій

Самі змагання стрибунів у воду будуть проходити у польському Жешуві з 22 по 28 червня. Планується, що участь у них візьмуть 150 атлетів з 20 країн Континенту.
Окрім медалей в 13 фіналах, спортсмени розіграють і перші ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі-2024. На Євроіграх можна вибороти максимум 4 ліцензії в індивідуальних видах програми: трамплін 3м (чоловіки, жінки) та вишка (чоловіки, жінки). Щоб стати володарем олімпійської путівки, потрібно ставати чемпіоном змагань.
Нагадаємо, що Євроігри дебютували у 2015 році в Баку і наші спортсмени вибороли там дві бронзові медалі. Однак вже на наступних змаганнях у 2019-му водні види взагалі не були представлені.